Valoracions positives


Els més de 7.000 equips de futbol i futbol sala base de Catalunya ja han engegat la campanya de Joc Net de la FCF mitjançant la sortida al terreny de joc amb la bandera del respecte i del Joc Net.

Durant aquest cap de setmana, el 22 i 23 de març, els àrbitres han fet arribar a tots els equips de futbol i futbol sala base de Catalunya les bosses del Joc Net, que contenien les banderes, els decàlegs i els cartells de la campanya que va presentar la Federació el passat dimecres, 19 de març.

El primer cap de setmana d'implantació de la campanya ha estat tot un èxit pel que fa a la logística i a la participació i implicació dels clubs. Des d'arreu del territori, els clubs han mostrat a través del twitter, amb el hashtag #jocnetfcf, les fotografies dels seus equips lluint les banderes del respecte i del Joc Net abans de l'inici dels partits. A més, també, molt d'ells han fet arribar fotografies i impressions al correu respecte@fcf.cat. Totes aquestes imatges es poden consultar al web www.respecte.cat. Aquest web, destinat a tot allò relatiu a la campanya, ja ha rebut 11.000 visites.

Les valoracions de la campanya del Joc Net de l'entorn del futbol i futbol sala base han estat molt positives. N'Enric Casanoves, pare d'un jugador aleví del Lleida Esportiu, destaca que es tracta d'una campanya molt positiva ja que creu que tots els agents han de contribuir a que "els jugadors i jugadores s'ho passin bé, alhora que aprenen valors pel demà". En la mateixa línia, en Radosav Radulovic, entrenador del prebenjamí del Mig Segre, destaca que es tracta d'una "bona campanya pels jugadors, ja que des de petits se'ls ha d'ensenyar a jugar net, a valorar i respectar al contrari". També destaca, però, que "tot l'entorn d'aquest futbol base hauria de respectar i predicar aquests valors, dins i fora el camp".

Els pavellons de futbol sala de Catalunya també han rebut la iniciativa de manera optimista. Per exemple, en Rafael Jiménez, coordinador del CFS San Luís de Palafolls, explica que "no hi ha hagut cap problema" i que creu que es important "conscienciar que es tracta d'un esport on els nens estan en una etapa formativa" i que, per tant, "és més important ensenyar en valors que no en competir".

Per acabar amb les valoracions, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, ha explicat que "es tracta d'una campanya excel·lent que intentarà evitar certes situacions que, a vegades, succeeixen als terrenys de joc i que no haurien de passar".

Des de la Federació, s'està molt satisfet de la rebuda de la campanya i de la resposta per part de tots els agents involucrats (delegats, àrbitres, presidents, entrenadors, coordinadors, jugadors, pares...) . També es destaca positivament, com ja hem dit anteriorment, les 11.000 visites al web de www.respecte.cat, així com les més de 500 participacions als sorteigs de la campanya.